NOM I ETIQUETA VI MILIARIUM

PROJECTES

 

Miliarium (traducció llatina de mil·liari) és un monument de pedra  amb forma de columna cilíndrica que estava disposat a cada milla (1481,5 metres), a la vora de les vies o camins principals dels romans.  Aquestes senyals eren de gran ajuda per al comerç, ja que la principal finalitat de la via era garantir el comerç i mantenir la circulació entre províncies de l’imperi, viles i ports del Mediterrani.

Justament en un dels terrenys més adients per al coreu de la vinya a Ulldecona, a la Foia, hi trobem un d’aquests mil·liaris de la que fou antiga Via Augusta i que ha perdurat en el temps fins als nostres dies.  El pas per la nostra Vila d’aquesta important Via romana, que anava de Roma fins a Cadis, ens ve a corroborar la importància que va tenir Ulldecona, en aquell temps, com a centre de comunicacions i en el comerç del vi, de l’oli i de cereals.

El que es pretén amb aquest nom, Miliarium, és reflectir la filosofia que ens trasllada en el passat, a una època on la cultura romana, en plena expansió tant militar com de romanització, va contribuir a la implantació per tot el Mediterrani de les vinyes i del raïm. Fins i tot tenien el Déu Bacus com a patró de tota aquesta cultura. El que es pretén transmetre és, en certa manera, tot aquest saber fer en els processos que comporten la elaboració del vi i que hem heretat d’aquella civilització.

El vi ecològic que a partir d’ara s’elaborarà a Ulldecona, recuperarà en certa manera, tota aquesta tradició que ve de tants anys enrere, època en que no existien ni adobs químics, ni insecticides, ni herbicides, ni tots aquests productes que ara tant perjudiquen l’entorn natural i la salut de les persones.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s